Lichaamsverzorging in de zomer

lichaamsverzorging

Share this post


Lichaamsverzorging in de zomer

Het belang van lichaamsverzorging in de zomer

Met de zomer voor de deur is het tijd om te praten over lichaamsverzorging. Terwijl gezichtsverzorging vaak prioriteit heeft, mag lichaamsverzorging niet vergeten worden. Wij delen graag enkele redenen waarom lichaamsverzorging net zo belangrijk is, vooral in de warmere maanden:

Hydratatie

Het is essentieel om onze huid goed gehydrateerd te houden, vooral bij stijgende temperaturen. Uitdroging kan leiden tot een doffe huid en huidproblemen, zoals schilfering en jeuk. Lichaamsverzorging is daarom erg belangrijk. Regelmatig hydrateren met een goede bodylotion of -crème houdt de vochtbalans van de huid op peil en voorkomt uitdroging.

Exfoliatie voor een stralende huid

Ook ons lichaam heeft baat bij regelmatige exfoliatie. Verwijder daarom dode huidcellen, waardoor de huid beter kan ademen en absorberen, wat resulteert in een gladdere en stralendere huid. Gebruik een milde lichaamsscrub om je huid zachtjes te exfoliëren, vooral op ruwe plekken, zoals ellebogen, knieën en hielen.

Bescherming tegen de zon

De zomer brengt meer zonneschijn met zich mee, waardoor onze huid meer blootgesteld wordt aan schadelijke UV-stralen. Het is daarom belangrijk om ons lichaam in te smeren om te voorkomen dat je verbrand, vroegtijdige veroudering of zelfs huidkanker krijgt.

Voorkom bultjes door ingegroeide haartjes

Het dragen van zomerkleding betekent vaak meer aandacht voor het verwijderen van lichaamshaar. Ingegroeide haartjes kunnen leiden tot irritatie en ontsteking van de huid. Gebruik bij het scheren daarom altijd een scherp scheermesje en volg de haargroeirichting.

Voetverzorging

Onze voeten verdienen extra zorg, vooral wanneer ze meer blootgesteld worden in sandalen en slippers. Regelmatige scrubben en hydrateren helpt om eelt en een droge, gebarsten huid te voorkomen.

 

Ontdek de fantastische producten van Vinoble Cosmetics voor lichaamsverzorging:

BODY

 • Hydrating body cream: Een lichte crème die direct het vochtgehalte in de huid aanvult, perfect voor dagelijks gebruik.
 • Salt & grape seed scrub: Deze mix van zout en gemalen druivenpitten helpt het metabolisme, stimuleert de bloedcirculatie en verwijderd dode huidcellen.
 • Red grape bath: Lichaam en geest worden effectief gereinigd tijdens een heerlijk moment van ontspanning.

BODY OIL

 • Pure grape seed oil: Deze pure druivenpitolie heeft een hydraterend en herstellend vermogen, met een rustgevende werking op de huid.
 • Calming body oil: Deze mix van verschillende oliën staat garant voor een kalmerende werking op lichaam en geest.
 • Activating body oil: De essentiële olie die uit tijm wordt gewonnen, werkt zuiverend en vitaliserend op de huid.
 • Detoxifying body oil: De voedende olie geeft een stimulatie aan het ontgiftende proces van de huid waarbij roodheden worden verminderd.

HAND & FEET

 • Regerating foot cream: Zorgt voor een intensieve voeding en een zachte huid.
 • Hydrating foot cream: Hydrateert de huid en laat een heerlijke geur achter.
 • Protecting hand cream: De krachtige werkstoffen zorgen voor hydratatie en een optimale bescherming tegen photo-aging.

SUN CARE

 • Sun protection cream SPF 30 UVA+UVB: Hoogwaardige UVA- en UVB-bescherming én inzetbaar als volwaardige bodyverzorging.
 • After sun body care: Verkoelt en herstelt de huid na blootstelling van de zon.

Bij USKIN the Clinic staan we klaar om je te helpen bij het bereiken van een stralende en gezonde huid, van top tot teen. De producten van Vinoble Cosmetics zijn enkel verkrijgbaar in de kliniek, of bestel door een mail te sturen naar [email protected].