Rimpels op het voorhoofd; de relatie met je fibroblasten

Share this post


Rimpels op het voorhoofd; de relatie met je fibroblasten

Wanneer je rimpels op het voorhoofd, wangen of rondom je ogen wilt verminderen, zijn fibroblasten erg belangrijk. We beginnen eerst met een korte uitleg wat fibroblasten eigenlijk zijn. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de woorden collageen en elastine. Collageen is de stof die je huid stevig en strak houdt. Elastine zorgen er juist voor dat je huid veerkrachtig en elastisch blijft. Samen vormen deze stoffen ‘het matras’ van je huid. Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen rimpels op het voorhoofd die ontstaan door een gebrek aan elastine. Maar er zijn ook rimpels die ontstaan in het gezicht bij een verlies of vermindering van collageen. Fibroblasten zijn de cellen in je huid die elastine en collageen produceren. Daarom noemen wij de fibroblasten ook wel de fabriekjes in de huid die zorgen voor huidverjonging.

Je fibroblasten breken af, wat gebeurt er met je rimpels?

In tijdschriften en magazines lees je dat je huid begint met verouderen vanaf ongeveer je 25e levensjaar. Het huidverouderingsproces begint dan te werken. Dit betekent dat je fibroblasten langzaam afbreken en steeds minder collageen en elastine kunnen produceren. Elk jaar dat je ouder wordt, vult het kussen zich minder op. Je collageenproductie neemt vanaf je 25e levensjaar af met 3 tot 4% per jaar. Dit betekent dat je op de 35e al 30 tot 40% van je natuurlijke collageenproductie is afgenomen. Dit gaat helaas sneller dan dat we zouden willen en is een grote factor waar je rekening mee moet houden wanneer je rimpels op het voorhoofd wil verminderen. Dat is vaak de reden om op tijd te beginnen met het ondersteunen van je huid met collageen supplementen en collageen stimulerende behandelingen.

Het stimuleren van je fibroblasten

Er zijn verschillende manieren waarop je, je fibroblasten kan stimuleren zodat je huid meer collageen en elastine gaat produceren. Wanneer je geïnteresseerd bent in dit soort producten of behandelingen en met regelmaat dit gebruikt, zal je merken dat je huidconditie langzaam van binnenuit gaat verbeteren. Producten die wetenschappelijk bewezen zijn om je fibroblasten (opnieuw) aan het werk te zetten zijn producten waar Vitamine A in zit zoals Retinol.

Er zijn veel behandelingen die ervoor zorgen dat je fibroblasten gestimuleerd worden om extra collageen en elastine aan te maken. Denk hierbij aan peelings, handmatige bindweefselmassage of bindweefselmassage met icoone en Radio Frequentie. Verder in dit artikel vertellen wij je meer over de Radio Frequentie technieken en waarom wij hier fan van zijn. Radio Frequentie behandelingen zijn behandelingen waarbij de huid opgewarmd wordt. De huid denkt dat hij een ‘beschadiging’ oploopt waardoor de fibroblasten meer collageen en elastine produceren. We houden de huid voor de gek want we maken natuurlijk geen huid kapot. Er is echter een techniek die nóg verder gaat dan alleen het stimuleren van je fibroblasten voor wensen omtrent huidverstrakking.

De krachtpatser van huidverstrakking; Mp2-technologie

Onze populaire gezichtsbehandelingen met Venus Legacy of Venus Freeze maken gebruik van een MP2-technologie. Dit is een technologie die bestaat uit een combinatie van Radio Frequentie en Magnetische Pulsen. De Radio Frequentie creëert een aangename warmte en zorgt ook voor het plaatselijk vloeibaar maken van vetweefsel. Hierdoor kan er vetweefsel vermindert worden bij de onderkin en de hals. De toevoeging van Magnetische Pulsen maken het verhaal voor huidverstrakking echter nóg interessanter.

De toevoeging van Magnetische Pulsen zorgen ervoor dat er nieuwe, kleine bloedvaatjes in de huid worden aangemaakt waardoor je algehele doorbloeding direct wordt verbetert. Hoe beter de doorbloeding in je huid is, hoe meer zuurstof er wordt opgenomen en hoe meer voedingsstoffen de weg naar je cellen vinden. Dit is vaak wat je direct ziet wanneer je gaat starten met de behandelingen.

De kleur in je gezicht verbetert en de huid ziet er frisser en vitaler uit. Het allerbeste is dat we door de combinatie met de Magnetische Pulsen, nieuwe fibroblasten kunnen aanmaken en dit is heel bijzonder! Met de gecombineerde techniek van Magnetische Pulsen en Radio Frequentie kunnen we niet alleen de natuurlijke collageenproductie stimuleren maar ook nieuwe fibroblasten bouwen. Deze zorgen voor productie van extra & huideigen elastine en collageen. De tijd wordt dus een beetje teruggedraaid. De Mp2-technologie maakt je huid jonger, veerkrachtiger en rimpels worden opgevuld. Deze technologie is de enige gepatenteerde techniek die nieuwe fibroblasten en bloedvaatjes kan aanmaken in de huid.

Wanneer kan je het beste starten met de MP2-technologie behandelingen?

Als je een huidverbeteringsproces in wil gaan voor de aanpak van je rimpels is het de bedoeling dat je huid wordt getraind. Ook wanneer je dus de rimpels op het voorhoofd wil aanpakken. Eerst bekijken wij wat het niveau van collageen in je huid is met onze huidscan en welke behandeling op dit moment het beste bij je huid en je wensen past. Wanneer er weinig collageen in je huid zit, is het raadzaam om dit eerst op te bouwen met bijvoorbeeld de Cell Elixer Limitless. Hoe meer collageen er in je huid zit, des te sneller kan de warmte ervoor zorgen dat er een direct effect van huidverstrakking zichtbaar is. Kort samengevat; hoe meer collageen, des te effectiever je behandeling is en dus ook het resultaat voor de langere termijn.

Wanneer je wil gaan voor de allerbeste resultaten adviseren bij een (korte) kuur met de Venus Legacy of Venus Freeze. Dit bestaat uit een serie van 8 tot 10 behandelingen die je één keer per week inplant. Je kan de behandeling vergelijken met een hot-stone massage. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de gebieden die worden behandeld. Dit zonder pijn, irritaties of een herstelperiode. Het aanmaken van de fibroblasten heeft echter even tijd nodig, dat is niet in een dag gebeurt. Wanneer je veel last hebt van huidverslapping en diepte-rimpels adviseren wij daarom een kuur. Heb je last van fijne lijnen en een dunne huid? Dan volstaan 6-wekelijkse onderhoudsbehandelingen. Je kan ook kiezen voor een korte boost-kuur van eens per jaar waarbij je ook het resultaat kunt behalen wat je voor ogen hebt.