Litteken na keizersnede verminderen

litteken na keizersnede

Share this post


Litteken na keizersnede verminderen

Littekens zijn tastbare herinneringen aan dat je lichaam iets heeft meegemaakt. Een keizersnede is hier een prachtig voorbeeld van. Het litteken staat symbool voor nieuw leven en moederschap. Toch kan het ontstaan van littekenweefsel na een keizersnede leiden tot langdurige ongemakken. 

 

Litteken na keizersnede  

Bij een keizersnede worden de diepere huidlagen beschadigd, waardoor het beschadigde weefsel wordt vervangen door stug bindweefsel. Dit resulteert in een litteken. 

Klachten van het litteken kunnen zijn; 

  • Een trekkend gevoel 
  • Jeuk 
  • Roodheid 
  • Pijn 

De klachten van een litteken na een keizersnede verminderen in de loop van de maanden tot jaren geleidelijk en het litteken wordt minder zichtbaar. Dit proces kan echter wel worden versneld en verbeterd

  

Wat kan icoone voor jou betekenen? 

icoone® is de nieuwste methode van mechanische bindweefselmassage die de bloed- en lymfecirculatie stimuleert. Wat icoone® echt uniek maakt, is de respectvolle benadering van het bindweefsel, zonder enige vorm van pijn of stress voor de huid.

De mechanische stimulatie van icoone® bevordert de natuurlijke productie van collageen en elastine, waardoor het bindweefsel weer zacht en soepel wordt, en verklevingen verminderen. Het trekkende gevoel van het litteken neemt af, evenals de roodheid. Het resultaat? Verbetering van de huidtextuur en stevigheid, waardoor het litteken na een keizersnede vermindert.  

icoone® is een effectieve en veilige behandelmethode die niet alleen de klachten van het litteken vermindert, maar ook de algehele gezondheid van het bindweefsel bevordert. Voor het verkrijgen van het mooiste resultaat wordt het sterk aangeraden om zo snel mogelijk na het volledig genezen van de wond van de keizersnede te starten met de icoone®-behandelingen. Door vroegtijdig te starten met deze littekenbehandelingen, kun je de kansen op een optimaal resultaat maximaliseren.