Dit zijn de redenen waarom je huid snel veroudert, en dit supplement helpt

Share this post


Dit zijn de redenen waarom je huid snel veroudert, en dit supplement helpt

Als je gek bent op uiterlijk schoon dan wil je huidveroudering waarschijnlijk zo lang mogelijk tegengaan. Het ouder worden van de huid is niks slechts, het is eigenlijk zelfs prachtig. Maar we willen wel graag mooi oud worden. Dit doe je onder andere door overmatige huidbeschadiging te beperken. 

Maar het probleem is dat er veel redenen zijn waardoor je huid ouder kan worden. Dat zonbescherming een absolute must is dat wist je natuurlijk al. Maar velen van ons hebben in onze jongere jaren de zonnebrand vaak genoeg geskipt. En daarnaast is stress bijvoorbeeld een boosdoener, reken maar dat we daar allemaal mee te maken hebben gehad (of nog altijd hebben). Gelukkig krijg je niet van de een op andere dag een rimpel.

Er zijn maar weinig mensen die helemaal content zijn met hun huid, en dat is oké. Maar het is natuurlijk wel goed om je bewust te zijn van hoe je huidveroudering voorspoedig kunt laten verlopen.

Vroegtijdige huidveroudering ontstaat zo:

Blootstelling aan de zon

UV-schade is niet goed is voor de gezondheid van de huid. Overmatige blootstelling aan de zon is een van de hoofdoorzaken van vroegtijdige veroudering. UV-straling heeft het vermogen om schade door vrije radicalen in de huid te veroorzaken. Het beschadigt ons DNA, put collageen, elastine en ceramiden uit, en verhoogt ook onze pigmentatie productie, wat mogelijk leidt tot zonnevlekken.

Stress

Stress is een belangrijke huid trigger voor veel aandoeningen, waaronder: acne, eczeem, rimpels en veroudering. Dit komt door de vecht-of-vluchtreactie die je krijgt van stress. Naarmate er meer circulatie naar andere organen wordt geleid, zoals het hart, de hersenen en de longen, wordt de bloedstroom van je huid afgevoerd. Als dit gebeurt kan je huid collageen niet zo effectief produceren, wat resulteert in een minder mooie en stralende huid. Er wordt minder collageen geproduceerd in tijden met hoge stress, ons lichaam heeft het collageen harder nodig dan dat onze huid het nodig heeft. Het lichaam krijgt voorrang en de huid dient als de sluitpost.

Slaapgebrek

Het klinkt cliché, maar schoonheidsslaapjes bestaan echt. Onze slaap zorgt ervoor dat ons lichaam kan herstellen. Dit geldt dus ook voor je huid. In feite ondergaat je huid ‘s nachts een belangrijk regeneratief proces. Het is de belangrijkste tijd dat je huid door celvernieuwing en collageenproductie gaat. Als je niet genoeg waardevolle slaapuren hebt, kan je lichaam je huidcellen, collageen, elastine, ceramiden en dergelijke niet goed vernieuwen.

Ontstekingsgevoelig dieet

Ontstekingen kunnen al snel oplopen in ons lichaam, wat bijdraagt ​​aan ziekte, chronische aandoeningen, huidproblemen en nog veel meer. Een van de belangrijkste manieren waarop we ontstekingen in onze voeding introduceren is via voedsel. Wat betreft ontstekingen: ons lichaam bevindt zich in een achtbaan van hoge en lage bloedsuikerspiegels en labiele insulinespiegels, wat kan leiden tot huidverzakking, ontstekingen en chronische ziekten. Chronische ontsteking is de oorzaak van chronische ziekten in het hele systeem, je huid is geen uitzondering. Ontsteking kan rosacea, psoriasis en eczeem verergeren en kan na verloop van tijd ook het collageen en elastine in je huid verzwakken, wat leidt tot huidverslapping en slechte wondgenezing.

Vervuiling

De huid dient als een schild tegen pro-oxidatieve chemische en fysische luchtverontreinigende stoffen. De dagelijkse blootstelling loopt op, waarbij hoge niveaus van verschillende verontreinigende stoffen negatieve effecten op de huid hebben. Er zijn een handvol veel voorkomende luchtverontreinigende stoffen, denk aan: fijn stof, koolmonoxide, stikstofdioxide en meer. Ze kunnen huidproblemen veroorzaken. Zo kunnen ze zorgen voor: beschadigde huidcellen, vroegtijdige veroudering en een minder fris ogende huid.

Dit kan je doen:
Los van een gezond dieet en een gezonde leefstijl kun je je huid verwennen met suppletie. De suppletie van Cellics is een prachtige aanvulling. Zelfs voor degene met het meest gezonde dieet, leefstijl, slaappatroon en meer. Want niemand van ons kan het 100 procent perfect doen, en om die reden zijn onze cellen des te blijer wanneer je hen ondersteunt met suppletie. 

De suppletie van Cellics ondersteunt de cellen op cellulair niveau. Zo bevatten ze onder andere astaxanthine. Dit is een krachtig antioxidant wat helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen, en zelfs kan helpen bij het beheersen van oxidatieve stress. En daarnaast is Cellics bijvoorbeeld ook rijk aan phytoceramiden, deze ondersteunen het vochtgehalte. Dit zijn slechts twee voorbeelden van krachtige stoffen in Cellics. Door de synergie van al dit soort stofjes bereik je het meest optimale effect. Ze versterken namelijk elkaars werking en dat zorgt ervoor dat jouw huid in de meest optimale conditie verkeert.