Detox je lichaam en huid voor een frisse start!

detox ontgiften

Share this post


Detox je lichaam en huid voor een frisse start!

Een frisse start: Detox voor je lichaam en huid na de feestdagen 

Met bijna een maand van het nieuwe jaar achter ons en de herinneringen aan de feestelijke decembermaand nog vers in ons geheugen, is het tijd om ons te richten op een frisse start.  

  • Merk je vermoeidheid op?  

  • Ervaar je wel eens stress?  

  • Slaap je iedere nacht te kort?  

  • Beweeg je te weinig?  

  • Breng je veel tijd door achter een computer?  

  • Eet je niet altijd biologisch?  

Dit zijn allemaal redenen om het lichaam eens te ontgiften. Het lichaam houdt een te grote hoeveelheid afvalstoffen vast, waardoor overbelasting ontstaat. Huidproblemen als acnérosacea en eczeem worden meestal veroorzaakt door overbelasting. Een detox is de perfecte manier om zowel je lichaam als je huid te zuiveren, waardoor je stralend het nieuwe jaar door gaat. Ontdek hier eenvoudige stappen om een detoxroutine te integreren.

1. Hydratatie als basis

Begin je dag met een groot glas water met citroen. Dit hydrateert niet alleen je lichaam, maar stimuleert ook de spijsvertering en het ontgiften van je organen.

2. Voedzame keuzes voor een gezond lichaam

Kies voor voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten, vezels en voedingsstoffen. Denk aan groene bladgroenten, bessen, noten, en vette vis. Deze voedingsmiddelen ondersteunen de natuurlijke ontgifting van je lichaam.

3. Zeg ja tegen thee

Voeg detoxthee toe aan je dagelijkse routine. Groene thee, paardenbloemthee en gemberthee staan bekend om hun ontgiftende eigenschappen. Ze bevorderen de spijsvertering, verminderen ontstekingen en ondersteunen de afvoer van afvalstoffen. 

4. Huidverzorging van binnenuit

Ondersteun je huid met voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde teint. Voeg voedingsmiddelen toe die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, vitamine C en E, zoals avocado’s, noten en zalm. Deze voedingsstoffen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

5. Cellics 

Als aanvulling op voeding kun je voedingssupplementen toevoegen. Cellics staat bekend om zijn zuiverheid en hooggedoseerde samenstelling. Probeer de Together (zuivere omega 3 uit Alaska vis) en de Attention (een detox voor de huid). De Attention bevat meer dan 20 hooggedoseerde natuurlijke ingrediënten die het lichaam ondersteunt tijdens het zuiveren en ontgiften.

6. Beweeg en zweet

Beweging is een krachtige manier om gifstoffen uit je lichaam te verdrijven. Kies voor een stevige wandeling, probeer yoga, of een andere vorm van lichaamsbeweging. Het zweet dat je lichaam produceert tijdens het sporten helpt ook bij het elimineren van gifstoffen.

7. Voldoende slaap

Geef je lichaam de kans om te herstellen met voldoende slaap. Tijdens de slaap herstelt je huid zich en worden schadelijke stoffen afgevoerd. Streef naar 7-8 uur slaap per nacht voor optimale regeneratie. 

Integreer deze detoxstappen in je dagelijkse routine voor de broodnodige reset na de feestdagen. Stap het nieuwe jaar in met een zuivere huid van binnenuit, stralend en klaar voor nieuwe avonturen.