Vasthouden van Vocht bij Warm Weer

tips bij het vasthouden van vocht

Share this post


Vasthouden van Vocht bij Warm Weer

Wij geven je tips tegen het vasthouden van vocht bij warm weer

Herken jij dat zeurende, rusteloze gevoel in je benen ook? Of dat je na een lange dag staan of juist na te veel zitten dikkere enkels of benen hebt? Dit betekent dat je vocht vasthoud. 

Onder normale omstandigheden is de vochthuishouding in je lichaam in balans, wat betekent dat het vocht gelijkmatig is verdeeld. Vocht wordt afgevoerd via je haarvaten en lymfesysteem, waarbij lymfevocht afvalstoffen uit je cellen verwijdert. Bij hoge temperaturen kan je lichaam echter ontregeld raken en extra vocht vasthouden, doordat je haarvaten uitzetten om af te koelen. Hierdoor werkt je lymfesysteem minder efficiënt. Ook hormonale schommelingen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam meer vocht vasthoudt, wat leidt tot gezwollen ledematen en een opgeblazen gevoel. Vocht vasthouden kan vervelend zijn, maar wij hebben verschillende manieren voor je hoe je dit kunt verminderen!

 

1. Drink voldoende mineraalwater tegen het vasthouden van vocht

Het klinkt tegenstrijdig, maar voldoende mineraalwater drinken helpt je om vochtretentie te verminderen. Wanneer je niet genoeg mineraalwater drinkt, kan je lichaam juist water vasthouden als een soort van noodmechanisme. Door mineralen wordt het water beter opgenomen. Het drinken van brandnetelthee of groene thee heeft ook een positieve werking.

2. Let op je voeding

Te veel zout en suiker leidt tot het vasthouden van vocht. Probeer zoutrijke voedingsmiddelen en bewerkte voedingsmiddelen te vermijden. Eet zoveel mogelijk groenten die je helpen bij het afdrijven van vocht, namelijk komkommer, watermeloen, radijs en bleekselderij.

3. Vochtafdrijving door voldoende beweging

Lichaamsbeweging helpt bij het afdrijven van vocht, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en je gaat zweten. Probeer regelmatig te bewegen, zelfs als het maar een korte wandeling is. Wandelen is ontzettend goed voor je!

4. Verhoog je inname van eiwitten

Eiwitten helpen bij het handhaven van een gezonde vochtbalans in het lichaam. Ben jij je bewust van hoe veel eiwitten je dagelijks binnen krijgt? De meeste mensen krijgen niet voldoende binnen. Independent van Cellics helpt jou om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Daarnaast bevat de Independent enorm veel antioxidanten uit fruits&greens, die jouw lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

5. De Attention als ondersteuning bij het vasthouden van vocht

De Attention van Cellics ondersteunt je lichaam bij het afvoeren van vocht. Dit komt door ingrediënten als MSM, groene thee extract en mariadistel. Zet de Attention in als detox-kuur voor het beste resultaat.

6. icoone behandelingen verminderen het vasthouden van vocht

icoone is de behandeling voor lymfedrainage. Het afvoeren van vocht en afvalstoffen wordt gestimuleerd door 21.600 microstimulaties per minuut. Daarnaast zorgt icoone ook voor een verbeterde bloedcirculatie, wat helpt bij het verminderen van zwellingen en het verbeteren van de huidconditie.

Merk jij dat je vocht vasthoudt en wil je graag een persoonlijk advies ontvangen? We nodigen je graag uit om een vrijblijvend consult in te plannen met een van onze skin experts. Zij staan klaar om je te helpen. Plan jouw consult in via onderstaande button.