Met deze voedingstips eet jij je huid gezond en mooi

Voedingstips voor een mooie en gezonde huid

Share this post


Met deze voedingstips eet jij je huid gezond en mooi

Zoals je wellicht al hebt begrepen uit onze eerdere blogberichten ontstaat een mooie huid van binnenuit. Je kan niet door alleen (van buitenaf) te smeren een mooie huid ontwikkelen. Dat is dan ook de reden waarom wij Cellics in ons aanbod hebben opgenomen. Wil je meer lezen over de producten van Cellics? Klik dan hier. Dat even terzijde, want wist je dat bepaalde voeding ook een grote invloed heeft op de gezondheid van onze huid? Lees hieronder voedingstips voor een gezonde en mooie huid.

Een uitgebalanceerd eetpatroon met veel gezonde vetten, fruit, groenten, eiwitten (maar ook vocht) is niet alleen gezond – het laat je huid ook stralen! Lees hieronder meer voedingstips voor een gezonde, stralende & blije huid. Hier kan je namelijk zelf al veel aan doen.

First things first

Ons lichaam bestaat uit 100 biljoen cellen die idealiter in harmonie zouden moeten samenwerken. Korte uitleg: als sommige cellen met dezelfde functie samenkomen, vormen ze weefsel. Als verschillende soorten weefsels worden gecombineerd, vormen ze een orgaan. Op zijn beurt leidt dit tot orgaansystemen en uiteindelijk het hele organisme (de mens). Je zal het misschien niet 1-2-3 zeggen maar onze huid is het meest veelzijdige orgaan van het lichaam. En ook het grootste! Om gezond en gelukkig te blijven heeft de huid essentiële voedingsstoffen, en voldoende vocht nodig. Het laatste orgaan, je huid,  heeft immers meer voeding en aandacht nodig voor de verdeling van energie in je lichaam.

Water

Water is essentieel voor het behoud van gezonde huidcellen. Het drinken van voldoende vocht verbetert de bloedstroom door de huid, waardoor stofwisseling wordt geactiveerd. De verbetering van de stofwisselingsactiviteit kan ervoor zorgen dat de huid een beschermende en verdedigende functie effectiever uitvoert. En dit zie je terug aan je huid. Vergeet dus niet voldoende (gefilterd) water te consumeren. Geen fan van het drinken van water? Denk dan aan het aanleggen van je water met bijvoorbeeld suikervrije ranja. 

Omega 3

Omega 3-vetzuren zijn een echt wonderwapen voor de huid. Het lichaam kan deze speciale vetzuren niet zelf aanmaken en moet daarom deze vetzuren uit voedsel opnemen. Omega-3-vetzuren zijn afkomstig uit het plantenrijk (lijnzaadolie, walnoten) of uit marine bronnen (vis, algen). De vitale vertegenwoordigers eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) zijn van belang. Deze zijn te vinden in algen en vette vis. EPA en DHA helpen bij het verlichten van een droge huid en eczeem. Dankzij hun ontstekingsremmende werking verminderen ze huidontstekingen en roodheden zoals couperose. Wist je dat Cellics een eigen Omega heeft? Klik hier voor meer. Ook werken Omega 3-vetzuren op bescherming van je cellen waardoor collageen-stimulerende behandelingen langer hun resultaat vasthouden.

Antioxidanten

Door stress kan de huid sneller verouderen en er ouder uit gaan zien. Dit komt omdat de vorming van vrije radicalen verhoogt (die onze cellen kunnen beschadigen) wanneer je veel stress opdoet. Veel vitamines, mineralen en secundaire fytochemicaliën, die in voedsel worden aangetroffen, zijn effectief in het bestrijden van vrije radicalen. Deze cel beschermers worden antioxidanten genoemd. Een belangrijke vertegenwoordiger is OPC (oligomere proanthocyanidinen), het belangrijkste actieve ingrediënt van  Vinoble Cosmetics-producten.

  • Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de synthese van collageen. Collageen is een belangrijk onderdeel van bindweefsel (botten, tanden, kraakbeen, pezen, ligamenten) en de huid. Het is onder andere verantwoordelijk is voor de structuur, stabiliteit en kracht van het lichaam. De natuur heeft ons een aantal vitamine C-bommen geschonken zoals druiven. Paprika’s, broccoli, aardappelen en vers fruit zijn ook erg welkom in het dagelijks leven. Met secundaire fytochemicaliën uit verse kruiden en specerijen, kan je de opname van vitamine C nog meer verbeteren.
  • Vitamine A versterkt onze slijmvliezen en ondersteunt natuurlijke regeneratieprocessen. Het menselijk lichaam kan dit vitamine zelf aanmaken uit de secundaire planten substantie beta-caroteen. Beta-caroteen zet zich af in de buitenste lagen van de huid en beschermt haar onder meer tegen UV-straling. Goede bronnen van bètacaroteen zijn bijvoorbeeld wortelen en peterselie.
  • Vitamine E heeft een ontstekingsremmend effect, daarom staat het ook bekend als de ‘anti veroudering vitamine’. Goede bronnen van vitamine E zijn bijvoorbeeld: tarwekiemolie en amandelen.
  • Zink vermindert overmatige talgproductie, ondersteunt wondgenezing en stimuleert een gezonde huidvernieuwing. Zinkrijke producten betreffen bijvoorbeeld: biologisch vlees en eieren, maanzaad, pompoenpitten, pecannoten, havermout, linzen en cacao.

Conclusie

Wat is de beste combinatie voor het behoud en ondersteunen van een optimale huidconditie? Dit bereik je door inzet van: een professionele & goede huidverzorging, voldoende vocht, omega-3 vetzuren, antioxidanten, voeding en ondersteuning van geschikte suppletie. Met dit soort mooie ‘ingrediënten’ eet je, je huid mooi, stralend en gelukkig. En dat begint van binnenuit waardoor ook de buitenkant sterker en gezonder wordt. Dit is erg belangrijk en onze mening is dat je dit altijd in het achterhoofd houdt wanneer je bezig bent met anti-age & huidverbetering.

Meer lezen? Lees ook: Acne littekens zijn vervelend, maar je kunt ze terugdringen.