Acne littekens zijn vervelend, maar je kan ze terugdringen

Share this post


Acne littekens zijn vervelend, maar je kan ze terugdringen

Acne littekens zijn littekens die achterblijven nadat de acne zelf is verdwenen. Het is gebruikelijk om iets van littekens over te houden, maar leuk is anders. Diverse behandelingen kunnen ervoor zorgen dat ze minder opvallen of zelfs gedeeltelijk verdwijnen. Binnen USKIN The Clinic hebben wij hier diverse behandelingen voor en helpen wij je maar al te graag om de meest passende behandeling voor je te vinden. 

Acne littekens

Acne kan verschillende soorten littekens achterlaten. Dit is afhankelijk van de hevigheid van de acne en hoe je, je huid hebt verzorgd tijdens de uitbraken. Het kan zijn dat je meer dan één soort behandeling nodig hebt om je huid glad te krijgen en littekens te verminderen. Dit wordt ook wel een proces van huidvernieuwing genoemd. Het doel is namelijk (bij aanpak van littekens) om beschadigde huidlagen te verwijderen zodat er een nieuwe en gezonde huid ontstaat. Dit zijn onder andere behandelingen waarbij we werken aan huidvernieuwing: IPL, laser, peelings en microdermabrasie. Kijkend naar jouw huid kiezen we het soort behandeling en welke het beste bij je huidprobleem past. Er zal na ongeveer 7 á 10 dagen een nieuwe huidlaag tevoorschijn komen. Na 10 dagen zie en bemerk je dus de beste resultaten die, naarmate je de behandeling herhaalt, langer zichtbaar blijven. 

Voordat wij starten met het behandelen van je acne littekens willen wij eerst een aantal dingen van je weten. Wij stellen daarom vooraf vragen zoals;

  • Heb je in het verleden al eerder behandelingen ondergaan?
  • Ben je allergisch of reageer je snel op bepaalde werkstoffen?
  • Hoe is het gesteld met je darmflora en algehele vitaliteit?
  • Welke skin care routine hanteer je op dit moment?

Deze vragen stellen wij je voordat er een behandeling wordt uitgevoerd. Dit gebeurt doormiddel van een intake inclusief het maken van een foto van je huid door onze huidecho. Waarom dit belangrijk is? Je huid is een orgaan en reageert op een bepaalde levensstijl, de communicatie met je vitale organen en is bepalend vanuit je DNA wat voor iedereen anders is. Wanneer we direct beginnen met behandelen, zonder dat je huid hiervoor de juiste werkstoffen heeft, behalen we minder resultaat dan wanneer wij langzaam je huid opbouwen. En hier haal jij immers de beste resultaten uit!

Advies & verzorging van je huid

Na de intake en de eventuele behandeling geven wij je de tools mee om ook thuis met de verbetering van je acne littekens aan de slag te gaan. Het voorzichtig verzorgen van je huid is hierbij belangrijk zodat de kans op verkleining van littekens groter wordt. Zie hiervoor onze tips voor thuisgebruik:

  • Probeer zoveel mogelijk van je acne littekens af te blijven en niet te krabben. Kan je dit echt niet laten? Stip dan de plekjes aan met de acne-cream van PCA.
  • Gebruik milde reinigers zonder parfum, paraffine en hormoon activerende stoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Creamy Cleanser.
  • Een goede verzorging is essentieel om je huidvernieuwingsproces te blijven activeren. Een aparte dag- en nachtverzorging kan dus niet ontbreken.
  • Gebruik altijd een dag-verzorging met een minimale SPF30 factor. Dit om te voorkomen dat de acne littekens, pigmentverschuivingen achterlaten.

Wil jij je littekens vaarwel zwaaien? Bekijk dan onze acne-behandelingen op de website voor de mogelijkheden.

Wil je meer leuke artikelen lezen over onze huidbehandelingen en oplossingen? Lees dan:
– Het verschil tussen acne en eczeem, wat is nou wat?
– Dit zijn de redenen waarom je huid snel veroudert, en dit supplement helpt.
– Pigmentvlekken: deze plekjes worden er ook wel mee verward.