Waarom SPF zo belangrijk is voor je huid!

Share this post


Waarom SPF zo belangrijk is voor je huid!

Waarom een SPF niet mag ontbreken in je dagelijkse huidverzorgingsroutine! 

Wil je je huid gezond houden? Dan mag een SPF niet ontbreken in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Hoewel door zonlicht ons humeur verbetert en ons lichaam vitamine D produceert, kan te veel blootstelling aan zonlicht leiden tot huidschade, vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en zelfs huidkanker.  

Gelukkig is het mogelijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon met behulp van producten die een SPF bevatten. SPF staat voor Sun Protection Factor en is een maat voor de bescherming tegen UV-straling. Hoe hoger de SPF, hoe beter de bescherming. 

 

Wat is het verschil tussen UVA-straling en UVB-straling en wat doen ze met onze huid? 

De zon zendt verschillende soorten straling uit, waarvan UVA en UVB-straling de bekendste zijn. UVA-straling dringt het diepst door in de huid en kan fijne lijntjes, rimpels en huidveroudering veroorzaken. Deze vorm van straling kan zelfs door wolken en ramen gaan, wat betekent dat we ook binnenshuis worden blootgesteld aan UVA-straling. Daarnaast kan UVA-straling het immuunsysteem van de huid aantasten en het risico op huidkanker verhogen. UVB-straling daarentegen dringt alleen door tot in de opperhuid en kan verbranding van de huid en huidkanker veroorzaken. 

 

Om je huid optimaal te beschermen, zijn hier 10 tips die je kunt volgen: 

  1. Kies een zonnebrandcrème met een breed spectrum SPF van minimaal 30 en controleer of deze UVA- én UVB-bescherming biedt. 
  2. Breng de zonnebrandcrème ruim aan op alle blootgestelde delen van je lichaam. Doe dit iedere dag, ook als je binnen blijft.
  3. Herhaal het aanbrengen van zonnebrandcrème om de twee uur of na zwemmen, zweten en afdrogen met een handdoek.
  4. Gebruik een zonnebrandcrème die geschikt is voor je huidtype en eventuele huidproblemen zoals acne of rosacea.
  5. Vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen op gevoelige plekken, zoals je oren, nek, handen en voeten.
  6. Gebruik een lippenbalsem met SPF om je lippen te beschermen.
  7. Overweeg dan het dragen van zonwerende kleding, een hoed en een zonnebril als je veel tijd buiten doorbrengt.
  8. Vermijd de zon tijdens de piekuren tussen 10.00 uur en 16.00 uur als je gevoelig bent voor de zon.
  9. Gebruik ook een SPF als het bewolkt is. UV-straling kan nog steeds doordringen door wolken en mist.
  10. Controleer de vervaldatum van je zonnebrandcrème en vervang deze indien nodig. De meeste zonnebrandcrèmes hebben een houdbaarheid van 12 maanden.

Door deze tips te volgen, bescherm je jezelf effectief tegen de zon en zorg je ervoor dat je huid gezond blijft. Ben je benieuwd naar het aanbod van SPF producten van USKIN the Clinic? Bekijk dan hier een video: https://vimeo.com/820928123/4abdfae798?share=copy