‘Ik sport regelmatig maar ik krijg mijn vet niet verminderd’

Share this post


‘Ik sport regelmatig maar ik krijg mijn vet niet verminderd’

De meeste vrouwen en mannen hebben last van lokale vetophopingen rondom de heupen, okselplooi en/of maagstreek. Dit is dan ook de reden dat het per persoon verschilt hoeveel en waar je vetophopingen zitten. Het is genetisch bepaald dat je vet op bepaalde plekken (meer) vasthoudt. Daarom is het moeilijker om lokale vetophopingen weg te sporten of vet te verwijderen. Helaas zijn er ook zones, zoals de heupen en love-handles, die wij ‘hormonale’ zones noemen. Deze zones houden meer vet en vocht vast, wanneer hormonale schommelingen optreden. Alleen sporten is vaak niet voldoende en daarom wordt voor aanpak van (hardnekkig) lokaal vet, extra ondersteuning geboden.

Waarom is alleen sporten niet voldoende om lokaal vet te verwijderen?

Als je gaat sporten train je jouw spieren waardoor je spiermassa toeneemt. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie deze spieren nodig hebben. De energie die wordt gebruikt voor deze spieropbouw, wordt ook gebruikt om vet af te breken. Vet wordt, wanneer het wordt afgebroken, omgezet in energie voor ons lichaam. Sporten is dus belangrijk om een effectief resultaat te behalen. Het opbouwen van grote spiergroepen is van belang. De kleine spiergroepen moet je ook niet onderschatten!

Grote spiergroepen zijn onder te verdelen in biceps, hamstring en grote buikspieren die zorgen voor een sixpack. Er bevinden zich behoorlijk veel kleine spieren in ons lichaam en zijn verantwoordelijk voor balans en houding. Gebieden waar lokaal vet opgeslagen wordt, zijn meestal slecht doorbloed. Dit is problematisch omdat het vet wat wordt afgebroken, door je bloedbanen en lymfe afbreekt. Wanneer je dus geen goede doorbloeding hebt, belemmert dit het afvoeren van vet.

Het concept van behandelen met icoone booster en Adipologie wordt gebruikt om lokaal vet aan te pakken, de lymfe te stimuleren en om lokaal vet te verwijderen.

icoone Booster, wat is dit precies?

Het is belangrijk bij de aanpak van lokaal vet en het verminderen van je omtrek, dat er zoveel mogelijk spieren worden gestimuleerd. Dit zorgt namelijk voor de vetverbranding. Met fitnessen kan je niet alle spiergroepen tijdens één sessie activeren. Maar met de icoone Booster is dit wel mogelijk.

Dit is namelijk een systeem waarmee je intensief gaat sporten. Alle spiergroepen worden geactiveerd, waarbij ook de houding en doorbloeding worden verbeterd. Dit geldt niet alleen voor de grote spiergroepen, maar ook voor de kleine spiergroepen. Ten opzichte van de grote spiergroepen zijn deze moeilijker te bereiken in het netwerk. In een korte work-out van 20 minuten werk je op verbetering van houding, balans, doorbloeding en spieropbouw. Ieder programma heeft een specifiek doel. Tijdens een sessie sta je op een ronde schijf die op een kogel staat. Tijdens de workout draait de schijf verschillende richtingen in. De oefeningen die je moet doen worden op het scherm afgebeeld en je maakt gebruik van sportattributen, zoals elastieken.

Je moet hierbij dus je balans vinden, waardoor jij je spieren zo optimaal mogelijk gaat activeren.. Op deze manier ben je bezig met het opbouwen van je spiermassa tot in de kleinste spiergroepen van je lichaam. Het kan echt even wat vragen van je energie en conditie, maar het resultaat mag er zijn! Na 5 behandelingen verbetert je postuur, je doorbloeding en vergroot je de kans op vetverbranding.

Aanpak en vet verwijderen met Adipologie

Eerder had je al kunnen lezen over de inzet van de Venus Legacy voor de aanpak van cellulite en het verbeteren van bodyshaping. Venus Legacy wordt ingezet bij de behandeling van grote gebieden als billen en buik. Denk hierbij aan het behandelen van cellulite. De Adipologie is geschikter voor de aanpak van lokaal vet.

De Adipologie werkt op basis van LFU, ofwel Low Frequency Ultrasound. Dit zijn geluidsgolven met een grote golflengte die zorgen voor druk op de vetcel. Zowel positieve als negatieve druk. De vetcel wordt door de trillingen open en dicht geduwd. Door deze bewegingen ‘versmelten’  de vetcellen, denk bijvoorbeeld aan een klontje boter in een hete pan. Het vet in de lokale vetcellen ‘smelt’ en wordt gemakkelijker en sneller afgevoerd door het lichaam.

Adipoologie werkt ook op de doorbloeding en eerder hebben we al met je gedeeld dat dit een belangrijke factor is voor de afvoer van vet in vetcellen. Je wilt immers vet verwijderen. Een ander interessant gegeven is dat de Low Frequency Ultrasound als enige ultrasound in staat is om collageen te stimuleren. Huidverslapping wordt dus tegengegaan, daar waar je bent behandeld.

En hoe werkt Ultrasound dan op de aanpak van lokaal vet?

Snel, pijnloos en zonder het beschadigen van de huid kan er lokaal vetvermindering plaatsvinden. Gemiddeld genomen zijn er vier behandelingen nodig voor het meest hoogst haalbare resultaat. Resultaat zie je al na één sessie.

Wanneer je de Adipologie combineert met de icoone Booster heb je echt een powerkoppel in huis als het gaat om vet- en omtrekvermindering. Met bovenstaande combinatie pak je niet alleen lokaal vet aan maar verbeter je ook de doorbloeding, houding en je balans. Tevens vergroot je ook jouw spiermassa waardoor vet (wat wordt ‘gesmolten’ door ultrasound) sneller afgevoerd wordt. De combinatie met ultrasound en I-Booster zorgt ervoor dat al je spieren getraind worden.